Ellensborg's Ella efter Basil och Reidun bor hos familjen Anna-Lena, lill-matte Sara och Perry Allerth i Skövde.

Vackra Ella fem månader!!

Vackra Ella fem månader!!

Ja nog syntes det att det var en vacker flicka man hade att göra med trots att hon var gömd i lite päls. Det är lika roligt var gång man trimmat en "valp" för första gången och man ser en kanske blivande STJÄRNA där in under!!


Foto: A. Lindhé

och här med..


Foto: A. Lindhé

Ella fem månader sitter fint i säkerhetsbälte i baksätet


Ella berättar

Ella berättar

 Jag trivs bra i min nya familj. Oftast är någon i familjen hemma, men när både husse, matte och Sara jobbar så kommer husses mamma och pappa och passar mig. 2 gånger har mattes mamma passat mig och jag trivs med alla omkring mig.

När Sara är ledig så har vi vid några tillfällen åkt bussen till Elin som bor i stan. Det är spännande tycker jag. Jag hoppas få sova över hos Elin någon gång. Hon har en skön säng.

 


Foto: Anna-Lena Allerth

Ella berättar

Ella berättar

Jag har några kompisar på gatan som jag känner lite bättre. Det är Stina (norfolkterrier) som tycker om mig nu. Förut tyckte hon mest jag var jobbig men nu tycker hon nog att jag är ganska kul. Frille (bulldog) och Hugo (labrador) var jag lite rädd för i början, men nu vet jag att de är snälla mot mig.

Jag går på valpkurs också. Ledarna heter Ann och Ingemar. Första gången tyckte jag att det var lite otäckt med de andra valparna; de var så busiga. Då satt jag mest i mattes knä, men nu tycker jag att det är kul att leka med dem.


Foto: Anna-Lena Allerth

Skogsträning

Skogsträning

Ella fem månader och fortfarande duktig på inkallning. Det ska bli spännande att höra vad som händer när husse får ett rådjur framför henne när jakten kommer i gång. Men det blir kanske inte förrän nästa år. Nu är det skog- och kontaktträning som är viktigt.


Foto: Anna-Lena Allerth

Busstur

Busstur

Ella 11 veckor ute på sin första busstur. Så spännande!!


Foto: Anna-Lena Allerth

Rådjursskanken

Rådjursskanken

Mmmm så gott!! Det här var något nytt. Först den här och sedan blir det blodspår..


Ella berättar

Ella berättar

Jag älskar att vara ute. Att ligga i trädgården, på altanen eller på trappan är härligt. Då har jag koll på vad som händer runt omkring tomten. Matte säger att jag är en riktigt ”utehund”.

Men jag tycker att det är lika mysigt att ligga i soffan på filten och vila. När matte och husse går till jobbet på morgonen brukar jag smyga in till Sara. Då får jag ligga i hennes säng och så sover vi några timmar till. Det är skönt!!

 


Foto: Anna-Lena Allerth

Sju veckor..


Sju veckor gammal och om en vecka ska den här lilla tösen flytta hemifrån. Gott att veta att hon kommer att få det jättebra hos sin nya familj i Skövde.


REKO - Gratis ekonomiprogram (Windows) - EKO e-handel