28/10
SUvCh SVCh JWW-98
Ellensborg's Britta, strävhårig normal
S28807/97
e. SUvCh NUvCh IntUCh Keeper's Thorsten
u. SUvCh NUvCh IntUCh Stallyktans Ilona

Ägare: Siv Dahlberg, Strops Kennel

1998 gjorde Siv Dahlberg, Strops Kennel och jag en underbar resa till Helsingfors i Finland, för att ställa ut på VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN. Vi hade med oss Sivs lilla Ellensborg's Britta (inköpt från undertecknad) som vid detta tillfälle bara var en liten "fjortis" på 14 månader och ställdes i juniorklass. Hennes mor Stallyktans Ilona "Elvira" i ställdes i Championklass.

Att vi kom i tid och verkligen hann att ställa är en helt fantastiskt "historia". Färjan från Sverige var försenad och vi som var bilburna kunde bara inte hitta rätt i den myllrande trafiken i innerstan i Helsingfors. Slutligen blev vi varje fall eskorterade fram av en finsktalande Taxichaufför och kom fram till utställningsområdet, och det var stort ska ni veta. JÄTTESTORT!! Slutligen hittade vi i varje fall ingången och fick mer eller mindra kastat in Siv och Britta genom entrén in på utställningsområdet där hon sedan kunde springa in med Britta i famnen och direkt in i ringen....Jag fick slänga mig över på förarsätet (Sivs bil) och försöka hitta en parkeringsplats!!

När jag sedan kommer med andan i halsen, efter att ha sprungit mitt livs snabbaste sprinterlopp, framrusande till ringen, då uppenbaras det elegantaste ekipage som någonsin skådats. Siv och Britta fullkommligt erövrar hela arenan... så eleganta. De duperar både domare och åskådare och vinner klass efter klass och slår den ene multichampion efter den andra och då från hela världen (tja nästan). De slår även hanen och blir BIR, BÄST I RASEN!! De blir VÄRLDSVINNARE. JWW-1998!!

Sällan har väl en uppfödare varit så lycklig som i denna stund. Att Siv kunde visa hund på detta sätt, trots att hjärtat satt i halsgropen (i dubbel bemärkelse) och då inte var någon ungdom med sina 70 år, var imponerande. GRATTIS, GRATTIS, Siv Dahlberg. Jag kommer aldrig att glömma och kommer alltid att vara lika imponerad.


REKO - Gratis ekonomiprogram (Windows) - EKO e-handel