20110827, träffades hel- och halvsyskon efter Xerxes/Safran och Xerxes/Siri för första gången tillsammans. Två från Saffrans (4) kull och fyra (5) från Siris. Flera av er hade riktigt långa bilresor men ställde upp ändå.!!! Vi blev tillsammans femton personer och det var verkligen jättetrevligt!! Tusen Tack allesammans för att ni visade upp era underbara taxar denna ömsom sol, ömsom regniga söndag i Nossebro. Det betyder så otroligt mycket för oss uppfödare att få se vad för resultat vi får efter våra avelstikar.

I Siris kull kan vi misstänka att både Dickens "Gustav" och Dannie "Sally" blir kaniner (30cm runt bröstkorgen och därunder). Om detta får vi veta mer när de slutmäts efter första utställningen vid fyllda 15 månaders ålder. Karin undan Saffran blev inmätt som kanin i juli. Om de nu blir det eller dvärgar spelar ingen roll. Det viktigaste är att de får benstommar som stämmer väl överrens med typen och att de blir robusta och rörliga i skogen. 

Dickens "Gustav"

Dickens "Gustav"

Gustav fattade galoppen direkt och älskade sin skank och att gå spår. Jag tror nog att "pappa" Per blev ganska intresserad han med.


Foto: Per Ewards

Bönemöte?

Bönemöte?

Nej det är bara ett gäng fotoglada taxägare som vill få till en bra bild av syskonen.


Foto: Per Ewards

Full fart på Druva..


Foto: AL

och hur lätt är det att få ystra taxar att kika in i kameran...Blanka som är en väluppfostrad liten tax poserar däremot vant framför kameran.


Foto: AL

Bolivia

Bolivia

Bolivia tillhörde inte syskonskaran men väl med familjen Lannek och lilla Druva. Från vänster Lars, Inga-Lill, Kicki med sin rara mamma Laila och en "Sally" som gått i strejk.. Ja desstom vann Lars och Inga-Lill den "jättesvåra" poängpromenaden!! Här var det bara frågor om tax och hunderi som gällde och med 9 rätt så var detta faktiskt riktigt BRA!!! GRATTIS!! Royal Canin och Agria var med och "sponsrade" med fina priser. I det här fallet behövde vi inte ta oss hjälp av skiljefråga, en stor skål med köttbullar avsedda till taxarna, men väl när det gällde att få fram en trea.. Grattis Barbro & Rolf  och Kicki med pappa Stig


Foto: Rolf Zetterberg

Syskonen poserar

Syskonen poserar

Från vänster lilla söta Mette-Marit "Sofi", husse Jörgen ej i bild, Barbro och Dilba, Britt-Marie och Dickens "Gustav", Lars och Druva, Kicki och Dannie "Sally, och Blanka Av Namur med husse Staffan ej i bild.


Foto: AL

En liten paus i "lekhagen" sedan blir det spårning. De flesta av dem har inte provat tidigare och får provspår på ca 50 meter


Foto: AL

Japp...visst regnade det också.. Tack snäller Per för tältet! Det kom verkligen väl till pass. Men inte regnade det när vi gick spåren inte, och jag tror inte något hade hindrat lille Gustav att gå, för han tyckte det var så JÄTTEKUL och så SPÄNNANDE så. Tänk vad kul det var med skanken då! Den är MIN sa Gustav.


Foto: AL

Jag har lekt färdigt säger Sally, som nu börjar bli trött..


Foto: AL

Härliga Gustav

Härliga Gustav

Dickens "Gustav" i täten, ser till att det blir lek och "sköj" i flocken..


Foto: AL

Mette-Marit "Sofi"

Mette-Marit "Sofi"

Här trivs jag bra i famnen på Agneta...


Foto: AL

Dilba

Dilba

Så här välbalanserat och vackert poserar gärna Dilba. Om ett par veckor blir det rejäl strippning och då åker "bockskägget" bort.


Foto: AL

Siri & Dilba

Siri & Dilba

Mamma Siri hälsar på lilla dottern Dilba. I bakgrunden kullsystern Dannie "Sally".


Foto: Rolf Zetterberg

Blanka Av Namur

Blanka Av Namur

Saffrans dotter Blanka Av Namur tillsammans med en stolt matte Karin. Husse Staffan i bakgrunden. Månde det vara så att Blanka slickar sig om nosen för en köttbulle kanske..


Foto: AL

Mamma Saffran och mamma Siri kan vara mycket nöjda över sina fina "barn"


Foto: AL

REKO - Gratis ekonomiprogram (Windows) - EKO e-handel