På valpträffen tränar vi också att gå blodspår. För de flesta är detta då första gången. Titania "Tanni" 5 månader och husse Kjell-Åke visar här på lite bilder hur det kan gå till.

Nu är den satans Saffran på gång...räcker det med att jag håller fast skanken under tassen?

Här gäller det att ha ett tydligt kroppspråk om man ska få behålla något

En kraftig vind har försvårat spårarbetet men Tanni löser det med ett metodiskt och grundligt spårarbete och finner slutligen spårslutet och belöningen... Husse öser beröm över henne och busar en liten stund med den åtråvärda skanken

Tanni vädrar och känner vittringar i vinden. Husse tar det lugnt och avvaktar fortsättningen

Jodå, efter att ha undersökt "skadeplatsen" mycket grundligt fyller hon näsan med en rejält blodig väldoft och börjar målmedvetet spårningen. Detta första spår är bara på ca 75 meter och har endast en vinkel

Efter själva spårarbetet togs linan av och Tanni fick behålla skanken en stund. Eftersom hon är en lydig liten hund fick hon gå lös annars kan det nog vara idé att ta ett koppel. -Tänka sig att en skank kan ha så mycket spännande dofter och att den smakar så gott..

Husse ger lite mer lina men inte fullt ut då en liten valp kan behöva lite extra stöd genom att husse eller matte finns i närheten.

Jag håller fortfarande fast den ...men hon kommer närmare

REKO - Gratis ekonomiprogram (Windows) - EKO e-handel